Att köpa begagnade ur

Att köpa begagnade ur kan vara svårt eftersom man oftast inte har någon som helst aning om urverkets skick. Såväl mekaniska som batteridrivna ur kan fungera korta stunder trots att de är i stort behov av service. Därför är det lätt att gå i fällan och köpa serviceobjekt alldeles för dyrt.

De mekaniska ur vi har till försäljning är antingen alltid nyservade (inom ett år) när vi skickar dem om inget annat står i beskrivningen. Alternativt har garanti från första köpetillfället eller kommer till dig med garanti beskriven i specifikationen.
De batteridrivna klockorna får ett nytt batteri innan vi skickar dem/den till dig efter köp.

Vattentäta klockor kommer alltid till dig med ett färskt tryckprovskvitto som visar att uret vid leverans klarar den påfrestning som det tillverkades för att klara när den var ny.

Garanti:
Information om garanti finns i specifikationen för varje enskild klocka.

Underhåll och service
Det är viktigt att känna till att mekaniska ur sällan eller aldrig ger en lika exakt tidvisning som batteridrivna ur. Mekaniska Vintage-klockor av äldre sort bör servas ungefär vart tredje år för att kunna garantera en så säker tidvisning som möjligt. Man bör också vara extra försiktig med att nyttja dessa klockor i fuktiga och dammiga miljöer.

Söker du något speciellt?
Det mesta vi säljer av begnade klockor och smycken når aldrig hemsidan.
Om du har något speciellt önskemål på modell eller märke är det bara att skicka ett mail till oss, så tar vi fram förslag till dig.

butik@mollstedt.se