Att sälja till oss

Varför köper vi gamla klockor? Det finns två primära orsaker till det.

Tillgång till reservdelar

När det gäller reservdelar till gamla klockor så finns det inte längre att beställa till alla modeller och urverk. För att säkra försörjningen av reservdelar till verkstaden köper vi kontinuerligt gamla klockor via auktioner, dödsbon och privatpersoner.

Klockor till andrahandsmarknaden:

Om man har en klocka hemma som man vill sälja så är det ofta så att det som privatperson inte lönar sig att lämna klockan på service för att sedan sälja den. Hantverket är tidsödande, och det gör att det kanske är bättre att sälja klockan i befintligt skick.

Som butik har man kunder som aktivt letar efter ur i bra eller perfekt skick, och som vill kunna betala med sitt betal- eller kreditkort när affären görs och dessutom få garanti på produkten.
Det gör att det kan vara lönande för oss att köpa renoveringsobjekt, lägga tid, reservdelar och pengar på att förädla dem och sedan erbjuda dem till marknaden via såväl vår fysiska butik som via vår webb-butik.

Men det kan också vara så att vi köper en klocka, och när vi påbörjar renovering inser att vi tagit oss vatten över huvudet och förstår att kalkylen aldrig kan gå ihop.
I de fallen säljs klockan vidare som renoveringsobjekt, eller införlivas i vårt reservdelslager.

Som vi alltid är tydliga med är det ekonomiskt bästa alternativet för dig som privatperson oftast att finna slutkunden själv, och på så vis få mest betalt. ”Blocket” tex är ju en sådan portal där privata säljare och köpare kan mötas och göra affär.
Men det är inte alltid så enkelt, det kan vara både tidsödande och omständigt, och då kan vi kliva in som en snabb och säker betalare för den som vill slippa allt krångel.

Vi betalar alltid samma dag som vi gör upp affären.
Det vi behöver av dig är din legitimation, ditt bankkontonummer samt din underskrift där du intygar att det är dina objekt du säljer och att vi är överens om affären.

Kontakta oss