Värdering

Som värderingsman kan jag hjälpa till att värdera och besikta din klocka tex inför en försäljning, i samband med att den ska försäkras av ditt hemförsäkringsbolag, vid en försäkringsskada eller av någon annan anledning.

Värderingen görs med vår erfarenhet som grund, samt genom att kontrollera historiska samt aktuella auktioner och försäljningar på liknande produkter. Man måste dock ha acceptans för att marknaden avgör värdet först vid en försäljning, och att det senaste tiden varit en del svängningar på andrahandsmarknaden. En värdering från förra året kan vara fel idag helt enkelt.

Bud:

När vi lämnar dig ett bud på din klocka så gör vi det med ett vinstintresse som grund. Vårt bud är ej en marknadsvärdering av din klocka utan det är lägre än det förväntade försäljningspriset.

I vår kalkyl finns de åtgärder och kostnader vi måste ta för att få klockan i ett för oss säljbart skick, en bedömning av hur lång tid det tar att sälja produkten samt även uppskattad skattekostnad. Vi betalar skatt på vinsten.

Kalkylen är förstås olika för olika modeller och varumärken men skiljer sig också beroende på skick och tillbehör, och vi presenterar alltid hur vi resonerar kring vår förväntan på objektet om du önskar veta det.

Kontakta oss