Om oss

Utbud & service

Som ett av Värmlands äldsta företag sätter vi stort värde i att erbjuda våra kunder bästa möjliga utbud liksom modern och förstklassig service. Vårt sortiment baseras på högkvalitativa och välkända varumärken.

Stort utbud av varumärken

Hantverket och kunnandet har hela tiden behållits och Mollstedt Ur är därför en av de mycket få Värmländska butiker där man fortfarande kan få i stort sett allt inom branschen ombesörjt.

Som auktoriserat urmakeri utför vi själva service och reparationer på tex Omega, Longines, Certina, Tissot, Seiko med flera och förmedlar hantverket på de få övriga.

Hos oss kan du känna dig trygg med både ditt inköp av ny klocka samt renovering och lagning av din gamla. 

Hittar du inte?

Söker du efter ett speciellt märke eller klocka? Vi kan hjälpa dig att hitta det du söker. 

Urmakeri

Vi har ett komplett urmakeri, med auktoriserade
urmakare på plats i butiken.

Urmakare

Urmakeri är ett mycket precist hantverk. Grunden är en treårig yrkesutbildning som följs upp av enskilda urverksutbildningar hos större tillverkare. Gesällbrev som urmakare kan man i Sverige endast få via Sveriges Urmakareförbunds Skola i Motala. Den svenska skolan är godkänd av den Schweiziska urindustrin och färdiga urmakare kan gå ur skolan med tre examensbevis; yrkeshögskoleexamen, ett svenskt gesällbrev samt ett eftertraktat internationellt Wostep-certifikat. Svenska urmakare är tack vare den fina svenska utbildningen eftertraktade internationellt.

Förr i tiden var urmakaren oftast väldigt bred i sitt yrkesutövande, och renoverade allt från armbandsur till golvur. Alla de olika momenten finns fortfarande med i utbildningen, men tendensen är att yngre urmakare specialiserar sig mot antingen små eller stora klockor.

Som kund skall man vara noga med sin klocka lagas hos ett auktoriserat urmakeri, där Gesäll-, Mästar- eller Wostep-brev hänger på väggen.
Det borgar inte bara för ett gott resultat, utan ökar också chansen för att ingen värdemiskning på klockan sker.

Delar

Har du en klocka som inte har gått att laga? Lämna in den till oss!
Vi har ett mycket stort lager av äldre reservdelar till massor av olika varumärken och urverk. Särskilt inriktade är vi på Omega, Certina och Tissot, men i våra gömmor döljer sig väldigt mycket. Kom in med din klocka, eller maila oss en fråga så ska vi se om vi kan hjälpa dig. Har du själv Urmakeri och behöver hjälpa med någon speciell del är du alltid välkommen att fråga.

Välkomna!

Hos oss är alla välkomna, och vår dörr står oftast öppen.
Vi vill skapa en familjär stämning mellan oss som jobbar här på Mollstedt Ur, men också mellan våra kunder och oss. Vi har kunder som beskriver hur de har handlat hos oss och nyttjat vårt urmakeri i flera generationer.
Det är tillsammans vi kan driva verksamhet i en stad.
Inte vi utan kunden, och inte kunden utan oss.

Vi arbetar för att även nästa generation klockanvändare skall kunna vända sig till utbildad personal och få expertutlåtande lokalt i Karlstad.